Robomow TS 1000 still going strong.

Tenkte det var på tide med en oppdatering etter 6 sesonger med Robomow TS1000 i hagen.
Første sesong med Robomow var i 2014. Da hadde den en del innkjøringsvansker der den bla kjørte seg ut forbi betongkanter og satte seg fast overalt. Ble bedre etterhvert som jeg klarte å luke vekk problemområdene. (Dvs endre på kantledning eller fjerne hindringer.)

Når jeg nå setter Robomow (Tullebukken) ut for ny sesong, er det egentlig litt av samme prosedyren som må gjennomføres som ved første installasjon.
Setter Robomow inn i huset sitt og sender den ut langs kantledningen for se om den setter seg fast eller kjører seg utenfor. Må som regel endre på kantledningen her og der.
Eller fylle på med jord/sand enkelte steder der Robomow har spunnet seg ned i jorda forrige sesong.

Robomow TS1000 med et litt slitt utseende. Men den er fortsatt i full jobb med å klippe plen.

Vedlikehold Robomow TS1000.

Etter 6 års drift er det selvfølgelig noen deler som har blitt slitt og som må skiftes ut.
Har så langt gått gjennom 3 knivbladsett, ett batteri, 2 hjulakslinger, ett fronthjul, ett dockhode og nytt LCD panel. Totalt ca kr8000,- i reservedeler.
Vet ikke om dette er mye i forhold til andre som har Robomow, men er jo vesentlig mer enn det forbruket ville vært på en tradisjonell plenklipper. Regnestykket går vel sikkert opp om en tar alle timene en har spart på å drasse rundt på en vanlig plenklipper.

Robomow vil nok kunne komme bedre ut av det med dagens modeller enn TS1000.
Feks er dockhodet forbedret med et lukket kretskort der insekt og fukt ikke kan gjøre skade.
En edderkopp hadde laget reir på det gamle kretskortet, slik at hele greia kortsluttet og regelrett brandt opp. Var helt forkullet inni.

LCD panelet ble i sin tur etterhvert fullt av kondens.
Til slutt ble det vanskelig å få knappene til å fungere, og en kunne ikke se hva som sto på displayet. Dermed måtte dette skiftes.
Når det gjelder å utføre disse reperasjonene, så synes jeg Robomow har vært flinke til å gjøre det så enkelt som mulig. De fleste med litt teknisk innsikt vil kunne bytte og fornye omtrent alt på hele klipperen. Litt plug and play opplegg.

2.0 app

Robomow 2.0 app
Ny Robomow app måtte installeres.

Ble litt overasket når jeg skulle koble meg opp mot Tullebukken med Robomow appen.
Kunne ikke lenger bruke den gamle appen og versjon 2.0 måtte brukes.
Jeg har hatt 2.0 instalert på mobilen siden den kom ut i 2018. Men den har ikke vært mulig å bruke pga at jeg ikke har kunnet registrere klipperen i denne uten å få beskjed om at den allerede er registrert fra før.
Kom selvfølgelig ikke på at jeg ved førstegangs installasjon hadde brukt en annen epost, dermed ble det mye kluss. Men en liten melding til Robomow support ordnet heldigvis dette.
Så ny app er nå i bruk.

Denne appen er så langt grei og oversiktelig.
Virker også som at den kobler seg lettere opp mot Robomow.
Eneste jeg savner er muligheten til å fjernstyre og klippe manuelt der det måtte være behov for det. Dette er fjernet som følge av nye reguleringer, og sikkert ikke noe Robomow kan gjøre noe med.

Alt i alt er jeg ganske fornøyd med klipperen, og den har spart meg utallige timer med plenklipping. Da synes jeg det er greit å bruke litt tid/penger på vedlikehold og ettersyn.
For det er absolutt ikke en set and forget løsning.

Legg inn en kommentar