Akustikk himling med fiberoptisk stjernehimmel ferdig.

Optiske fiber til stjernehimmel

En liten test av stjernehimmelen etter at monteringen er ferdig.

Er ganske fornøyd nå når den fiberoptiske stjernehimmelen er ferdigmontert.
Var egentlig ganske enkelt å få opp siden jeg bare kunne tre fiberene gjennom himlingsplata uten noe form for forboring eller bruk av annet verktøy.
Men likevel ble det en hel del arbeid å fordele 600 stk fiber av forskjellig tykkelse utover taket. Var også litt snau lengde på fiberene slik at den fremste delen av taket ikke har stjerner. Men alt i alt er jeg ganske fornøyd med resultatet.

La også en ledlysslynge rundt taket på kanten av nedforingen.
Dette for å få en liten slags skumringslyseffekt ut mot kantene av taket.
Brukte 2 og ei halv slynge på 5m hver. Disse styres av 1 stk trafo med tilhørende fjernkontroll for å skape forskjellige lyseffekter. Dette blir nok stilt inn på en stilling og uten bruk av alle disse blinkeeffektene og div annet som kunne gjøres med slynga.
Skal bare ha dette som en stemningslys før filmvisning.

Nå i etterkant av arbeidet kan jeg si at det var en del klur å få opp platene siden det ikke var mer enn 5cm klaring fra opphengsskinna til gipsplatene i taket. Dette gjorde at flere fibere rett og slett knakk når plata skulle presses på plass. Måtte også jukse litt med avstanden på bæreskinnene slik at avstanden var litt større mellom disse enn det skulle være ( 0,5 cm større klaring). Dette gjorde til at tverrprofilene som er tilpasset til 120cm klaring, ikke passet helt sammen. Jeg fekk rett og slett ikke klikket de sammen slik de skulle.
Men er ikke redd for at ting kommer ned igjen. Satt som støpt når jeg først fekk de på plass. Tror faktisk det skal bli vanskelig å få platene ned igjen hele. Men regner med det ikke skal gjøres noe særlig vedlikehold over denne himlingen uansett.

Vel, fiberoptisk stjernehimmel, check.
Da er ting klart til å lime scenemolton på veggene 🙂

Én tanke om “Akustikk himling med fiberoptisk stjernehimmel ferdig.

  1. Tilbaketråkk: iRule med iTach WiFi to IR. - filmhulen

Legg inn en kommentar