Akustikk i hjemmekinoen.

LENRD bassfeller

LENRD bassfeller montert i hjørnet bak fronthøyttaler.

Da er det kommet to esker fullstappa med div plater og basstraps for å tøyle akustikk i hjemmekinoen.
Har installert alt etter beste evne. Og må bare si en ting.. Dette funker utrolig bra!
Nå er ikke jeg fortrolig nok med Umik-1 enda til at jeg vil begynne å legge ut før og etter målinger her enda. Men høres ut til at det ble ganske så mye bedre lyd i hele frekvensområdet. Hadde litt styr med å finne plass til
Settet inneholder 24stk Studiofoam 2’x2’x2″ Wedge Panels; 8stk LENRD Bass Traps; 6stk T’Fusor 3D Sound Diffusors, og i tillegg 5 tuber med tilpasset lim.

 

Studiofoam montert rundt fronthøyttaler.

Studiofoam montert rundt fronthøyttaler i utfora frontvegg.

T'Fusor diffusor

T’Fusor diffusor bakerst i rommet. Disse skal males svarte eller grå etterhvert.

Limen trengte jeg heldigvis ikke å bruke. Av en eller annen grunn holdt platene med Studiofoam seg på plass mot scenemolton uten noe form for lim . Det hang rett og slett på som om det var montert med borrelåser. Ellers brukte jeg borrelåser på bassfellene og diffusorene. Dette funket helt greit enn så lenge. Greit å slippe å kline med lim på scenemoltonen. Er også enkelt å flytte på platene hvis jeg finner ut at ting er for dempet.

Er brukt Studiofoam rundt fronthøyttalere og i førstereflekspunkt for sitteplasser. Bassfellene ble brukt i hjørnet freme bak fronthøyttalere og bakerst i overgang vegg/gulv. Synes selv det ble betydelig bedre bassgjengivelse. T-Diffusorene ble hengt opp på bakvegg og en under hver bakhøyttaler. Disse ga merkbart større lydbilde bakover rommet. Ganske kult å høre at rommet på en måte virker større. Testet litt ulike mønster og plasseringer på diffusorene. Og fant vel ut at det holdt å bruke de på bakerste del av rommet.

Dette har faktisk fungert bedre enn jeg hadde trodd. Kanskje litt mer testing og flytting av plater vil gi enda bedre akustikk. Men er superfornøyd så langt. Film blir stadig gøyere å se hjemme 🙂

Studiofoam på sidevegger

Studiofoam er montert på sidevegger

 

 

 

 

 

 

Studiofoam på døra

Studiofoam på døra ut i gangen.

 

 

 

 

 

 

 

Bassfeller på bakvegg.

Bassfeller på bakvegg i overgangen mellom vegg og gulv.

 

Legg inn en kommentar