God jul!

Årets juletre 2013

Årets juletre 2013

Småalven hjelper å pynte juletre.

Småalven «hjelper» å pynte juletre.
Solbriller var et must sammen med nisslua.

Årets juletre er som året før et gedigent tre på ca 3,5m høyde. Litt av ulempen med å ha åpen løsning opp er jo at det raskt blir satt større krav til hvor store tre en skal ha 😉 . (Ikke mine krav altså.)

Så her er altså juletre som nesten rekker over to etasjer. Litt greit å kunne stå på loftet å pynte toppen av treet da. Ellers er det ei gardintrapp som må til for å rekke over alt. Gardintrappa er også yndlingsleketøyet til småen, dessverre.
Så raskt han ser trappa må jo han ile til å klatre til topps så raskt som mulig. Han skal heller ikke ha hjelp på veien opp. Prøver en noe sånt skrikes det bare NEI, NEI og DYTTE, DYTTE.
Begrenser derfor det meste av pyntingen til etter at poden er lagt.

Vil til slutt anbefale pinnekjøtt på rist av mandelpotet. Har ikke smakt så god potet før. Dette var noe jeg ville prøve iår siden jeg kokte pinnekjøtt av gris for første gang uten hjelp av ho mor. Enkelt og greit går det ut på å erstatte bjerkepinner eller annen rist med kokefaste potete med skal, helst mandelpotet. Dekk bunnen av panna med poteter og la vannet akkurat dekke potetene igjen.
Så er det bare å legge pinnekjøttet over og dampe på vanlig måte i ca 4 timer. Nam, nam 🙂  Etter at potetene har godgjort seg i bunne av panna, er de helt gjennomtrukket av godsmak fra pinnekjøttet. særlig skallet var fult av smak.
Blir nok en fast tradisjon fra nå av dette.
Noen dager igjen å nyte jula på iallefall enda, God Jul!!

 

 

Legg inn en kommentar