Samsung UBD-8500

En Samsung UBD-8500 er kommet inn i hjemmekinoen.Dette er Samsungs første 4K-Blu-ray-spiller, og er vel sammen med Panasonic de som er først ute med en slik spiller. Har som kjent en Sony VW500ES projector, som selv om den skal være 4K, ikke helt kan ta nytte av alt som UBD-8500 har å by på. Jeg klarer full oppløsning uten noe problem. Men HDR ( High-dynamic-range) som gir bedre farger, kontrast og lys, er ikke mulig å få på Sonyen. Litt skuffende det altså, men har håp om å kunne få til enda litt bedre bilde ved å lure inn en HDfury Integral 4K60. Den skal liksom lure samsungen til å tro at Sonyen klarer å utnytte alle funksjoner. Men siden vw500es ikke har HDR er det nok ikke sikkert HDfuryen har noe å si. Har lest litt på AVSforum om dette uten å bli så mye klokere.

Samsung UBD-8500

Etter de første testene med spilleren er jeg ganske godt fornøyd med bildet den kan gjengi. Men en ting de har misset på fullstendig er fjernkontrollen.
Den var nesten ubrukelig med knapper som jeg hele tiden bommet på.
Heldigvis kunne jeg programere hele fjernkontrollen inn på Irule og bruke ipaden.
Har så langt sett 2 filmer i 4K formatet, Martian og Kingsman Som begge var supre på både bildet og lyd. Martian har jeg også i blu-ray format, men har ikke fått sammenlignet disse to enda. Burde jo være litt forskjell når bildet er såpass stort som 114″.
Men inntil videre vil jeg prøve å skaffe flere filmer med 4K format, håper bare de blir litt billigere etter hvert.
Skal prøve å få til en sammenligning av filmer som jeg har både på blu-ray og 4K etterhvert som tiden strekker til litt mer.

 

Én tanke om “Samsung UBD-8500

  1. Tilbaketråkk: 1917 på lerretet - filmhulenfilmhulen

Legg inn en kommentar