2 år med Sonos i hus.

Sonos på kjøkken.

En Sonos Play:5 står på toppen av overskapene ved ventilatoren. Denne sprer lyden godt utover kjøkken og spisestueområdet.

Er ganske nøyaktig 2 år siden Sonos ble installert i huset vårt. Og det har nå blitt lagt til en ekstra sone på kjøkkenet. Valgte å legge til en Play:5 som skal gi lyd utover kjøkken og spisebordet. Har vel som sagt før, funnet ut at Sonos er kommet for å bli her i familien, og vil etterhvert utvide til soverommene til barna og foreldre. Sikkert foreldre som blir prioritert først og fremst 🙂 .

Har også lyst å skaffe en eller to Sonos subwofere for å gi litt mer guff i bassen i stua og kjøkken sonene. Kanskje også kjøpe en Play:5 til slik at den kan kjøre i stereo sammen med den jeg allerede har stående i kjøkkensonen. Får se hva som bli prioritert først.

Når det gjelder kjøkkensona som er siste tilskudd i anlegget, så blir den mye benyttet til alt fra lydbøker til Teodor eller radio for oss voksne. Er også greit for meg og hør på enkelte podcast eller lydbøker som avslapning. I det hele tatt en mye brukt enhet. Får da se om Sonos i soverommene kan bli like mye brukt når de kommer på plass.

Nå er det også kommet en Sonos Playbar, som er en lydplanke beregnet for tvbruk.
Tror kanskje jeg skal drøye det litt med å skaffe en slik siden jeg enda har Sony BDV-N790W. Dette har funket greit selv om det nesten aldri brukes på noe særlig lydnivå.
Er som regel etter leggetid til unga at jeg får se tv, og da uten noe særlig volum.
Lyden høres godt over det meste av hoved og loftsetasje, noe som er en liten bakdel med et såpass åpen planløsning. Skal det spilles høyt etter leggetid, må jeg nok ned i hjemmekinoen.

Sonos på kjøkkenet

Her ser en hvordan Sonos Play:5 står plassert i forhold til spisestue. Kanskje skaffe en Play:5 til som kan stå under varmepumpen. Kan da kjøre disse i stereo.

Er kommet flere multisoneanlegg fra andre produsenter som jeg ikke har prøvd ut. Og Sonos er nok sikkert litt dyrere enn mange andre, men jeg er iallefall fornøyd med hvor enkelt alt er både når det gjelder setup og dagelig bruk. Nesten slik at småtten på 3 år kan finne appen på iPhone og bla seg frem til det han vil høre. Når det gjelder lydkvalitet vil jeg tro den ikke er noe dårligere enn andre merker. Her vil jo det spille inn hvordan en bruker Sonos også. Er feks mer en bra nok lyd fra stuesona som går via en Pioneer forsterker til B&W høyttalere. Play:5 holder også bra lydkvalitet som en enkel enhet. Men tror nok at en må opp i 2 stk satt i stereo sammen med en Sonos sub for å få det helt store lydopplevelsen. Uansett enkelheten og det at det er uendelige mange muligheter med Sonos, gjør at jeg fortsatt satser på dette som en varig løsning i vårt hus.

 

Legg inn en kommentar