All is lost

All is lost er en film jeg trodde ikke kunne være noe særlig bra.
Men der tok jeg grundig feil. Alt fra første sekund starter spenningen å bygge seg opp til finalen, der virkelig alt ser ut til å være tapt (All is lost).
Redford er jo blitt noen år, og det synes på den etterhvert, mer og mer slitne kroppen hans, noe som gir filmen enda mer troverdighet og realisme. Og alderen er heller ikke noen hindring for å kunne skape spenning i omtrent hver scene som utspiller seg på lerretet.
Alt starter ved at seilbåten hans blir truffet av en drivende container som slår hull i sida på båten. Dette fikser Redford ganske lett virker det som. Men alt vannet som kommer inn har ødelagt det han har av navigasjon og radioutstyr. Når det da brygger opp til storm, får han virkelig problemer med å holde seg i live.

Resten av handlingen vil jeg ikke skrive så mye om, bare at det er en film som gjør inntrykk. Det er jo også litt spesielt at det ikke blir sagt ett eneste ord av Redford gjennom det meste av filmen. Kanskje 5-6 ord totalt gjennom flere dagers intens kjemping for livet.

Lydene og bildene er det som gjør denne filmen til et lite mesterverk. En føler virkelig at en blir dradd under vann når Redford flere ganger detter i sjøen.(heldigvis har han husket livlinje) Altså lyd og bilde i toppklasse både kvalitetsmessig og pga måten alt er satt sammen på. Alt i alt en film en bør ha i en filmsamling.
All is lost var med i Lyd og Bilde sin butikkutgave. Så blad med film ble 99kr, en vel verdt invistering.

Legg inn en kommentar