Noah i 3D.

Nettopp slukket av hjemmekinoen etter noen ganske intense timer med Noah i 3D variant. Dette kommer ikke til å bli noe lang review av hvor flott og fin filmen var i bildet og lyden, noe den selvfølgelig var.
Men ble ganske grepet av handlingen og hvordan alt var laget for å skape den rett atmosfæren og stemningen i filmen.
Jeg er ikke noe særlig bevandret i gamle testament og det som står skrevet der. Men historien om Noah er vel noe de fleste har hørt om en eller annen gang.
Er ikke helt sikker på om Noah hadde hjelp av disse store steinkjempene, eller Vokterene som de ble kalt, i den orginale fortellingen. Regner med det er tatt enkelte friheter med tolkning av både handling og persongalleri, for å få filmen mer seervennlig.
Akkurat dette skal ikke jeg protestere noe på da jeg ser på denne filmen som en hvilken som helst annen film innen sjangerene science fiction eller eventyr.

Noah i 3D er konvertert til 3D versjon uten at jeg helt synes det blir bedre bildet av den grunn. Nå etter firmware oppgradering av Sony VPL-VW500ES projektoren, har det vært lite eller ingenting av crosstalk å se i bildene på de fleste 3D utgaver.
Men på Noah ble det flere ganger irriterende dobbeltkonturer av både bakgrunn og tekst i bildet. Bildet ble dessuten ganske så mørkt i enkelte scener. Det kan jo selvfølgelig være at projektoren av en eller annen grunn ikke er kompatibel med denne 3D utgaven.
Litt skryt skal de uansett få når det gjelder de store kampscenene der det ganske sikkert er brukt mye cgi. Her flyter det meste ganske fint og ting ser naturlig ut. ( Så naturlig som store steinkjemper kan se ut iallfall.)
Bildet er for all del veldig bra med gode farger og detaljer,
men mye pga litt crosstalk og mørke scener ville jeg nok gå for en 2D versjon av filmen.

Lyden er jo i en klasse for seg med mye effekter i alle kanaler, og masse bass som faktisk avdekket at jeg har ett eller annet som skurrer eller dirrer i bassen. Håper det bare er en av romperisterene som tar borti noe under stolene. Dette må iallefall sjekkes ut med en liten testrunde senere en gang.

Som sagt er stemningen i filmen god og med på å drive handlingen fremover.
Skuespillerene gjør også sitt til at det blir en grei film å få med seg.
Der er det vel gjerne Russell Crowe som Noah, som gjør den beste rollen.
Men også Emma Watson gjør tingene sine bra. Ray Winstone som kongen og hærføreren, Tubal-Cain, skulle jeg gjerne sett mer til. Men er vel begrenset hvor mye en kan få med i en slik storfilm.

Alt i alt er dette en film som bør gi anlegget litt å bryne seg på lydmessig.
Bildet i 3D er bra, men fremkaller crosstalk og virker litt for mørkt på mitt anlegg.
Jeg foretrekker 2D versjon fremfor 3D på denne filmen.

Legg inn en kommentar