Savages Unrated versjon.

En liten omtale av Savages-Unrated Edition Blu-ray.
Har hatt tid til litt filmtitting innimellom, og en av de filmene som jeg faktisk ble mest begeistret for var Savages med bla John Travolta og Benicio Del Toro.
Sistnevnte spiller en særdeles lite likandes drapsmann som en nesten bare må digge selv om han ikke har et eneste sympatisk øyeblikk i hele filmen.

Savages forteller historien om de to vennene Chon og Ben som starter å dyrke marijuana i stor skala. Dopet blir raskt populært pga høy kvalitet, og konkurrenter fra et meksikansk dopkartell er raskt på pletten for å sikre seg en del av kaka.
Opp i det hele deler de to vennene en felles venninne ved navn Ophelia.

Dette tar ganske enkelt helt av når Lado (Benicio Del Toro) gjør sitt beste for å gjøre livet surt for alle som står i veien for det meksikanske Baja kartellet og Elena (Salma Hayek) som er øverst kommanderende.
Er bla noen sekvenser der Lado og hans mannskap gir seg ut for å være gartnere, som er ganske blodige. Gartnerene utenfor huset bråker selvfølgelig mer enn nok til at Lado kan gjøre sin drapsjobb uten å bli forstyrret.

Gode filmer med bra handlig gjør at en ikke alltid legger så godt merke til hvor bra eller dårlig bildet og lyden er. Og det ble nesten slik denne gangen.
Men Savages har bilde og lyd som gjør seg på en slik film. Dvs at bildet er litt overdrevet både i farge og kontraster med dype fargetoner. Men det kler filmen ganske godt uten at jeg ble forstyrret av den grunn. Bildet ellers er sylskarpt med mye detaljer når en ser ting på nært hold. Lyden er også bra tilpasset en litt rå actionfilm. Mye gode skytesekvenser med god punch i baken fra romperisterene. Dvs at det er greit med signal i LFE kanalen.

Savages er rett og slett en god film som gjør seg på en litt sløv vår/forsommerdag.

PS: Om en ikke har sansen for noen av de andre figurene i filmen så vil Lado (Del Toro) veie opp for det.

 

Legg inn en kommentar