Hus til Robomow robotgressklipper.

Hus til Robomow

Nyinnflyttet Robomow i det nye huset.

Har som sagt kjøpt inn en Robomow TS 1000 for å ta seg av noe av det kjedeligeste jeg vet, nemlig klippe plen. Etter en del innkjøringsproblemer har den nå funnet seg ganske godt til rette på tomta. Tenkte da at det var på tide å bygge et hus til Robomow.

hus til Robomow.

To av sidene er hele. Dvs vest og sørsiden. Det er fra den kanten sol og vind står mest på.

hus til Robomow

Vinkeljerna er skrudd inn i hjørnene på huset med franske treskruer. Vinkeljerna er banket ca 20cm ned i marka.

Kjøpte inn impregnert 30×48 og 16×98 som dannet hennholdsvis spikerslag og vegger/tak på huset.
Skrudde alt sammen med 42mm lange terrasseskruer. Rundt hjørnene festet jeg så på galvanisert vinkeljern som er banket ca 20cm ned i marka. Disse må selvfølgelig bankes ned før du setter huset på plass. Min metode var å sette huset noenlunde der det skulle over ladestasjonen først, for så å banke vinkeljerna ned litt slik at de sto på rett sted når jeg fjernet huset igjen. Da var det bare å slå vinkeljerna ned så langt jeg klarte. Totallengde på jerna er ca 50cm. Løftet så huset på plass og skrudde vinkeljerna fast i hvert hjørne på huset. Passet på å løfte det litt opp fra gressplenen slik at treverket får litt lufting.
Totalt koster dette huset mellom kr400,-500,-. Og så må en regne med 2-3 timers arbeid for å få det på plass. Må vel også regne med litt maling etterhvert, men det må en sikkert ha på de som er ferdiglagde også.

Har en enkel pdf fil med ei tegning av gressklipperhuset. Dette er bare å laste ned og bruke om en trenger et slikt hus og har lyst å prøve å bygge det selv. Er også opp til hver enkelt å bygge 3 hele vegger istedet for 2 om en vil det.
For min del er det såpass lunt og lite vind fra den kanten, så jeg tenker det holder med 2 hele vegger.
Har ikke tegnet inn vinkeljernet. Det regner jeg med hver enkelt finner ut av selv. Her kan en sikker bruke litt andre metoder også. Kanske 1″ rør som en fester med store kjenger el.
Det viktigeste er at det står støtt slik at vinden ikke kan raske det med seg.
Last ned tegning av gressklipperhus.


PS: En liten oppdatering av huset til Robomow måtte til etter en sesongs drift.

Én tanke om “Hus til Robomow robotgressklipper.

  1. Tilbaketråkk: Robomow TS 1000 still going strong. - filmhulenfilmhulen

Legg inn en kommentar